Olemme ohittaneet edellisessä kirjoituksessa olevan ison linnunpönttömännyn ja saapuneet istuinryhmän takana olevaan perennapenkkiin, joka koostuu isoista kivistä rakennettuihin lokeroihin.

Mammanjengi2.jpg
Tässä siis mainittu istuinryhmä, jossa nautitaan kylmää kaivovettä kirsikoiden ja herneiden kera. Kuvassa on äitini ja hänen ystäviään.

Kivikko08_1.jpg
Tässä sitten kivikkoryhmä edestä päin nähtynä. Siinä kasvaa tuoksukurjenpolvia, kaunokaisia, daalioita, pikkusydämiä, karpaattien kelloja, neilikoita, jalopähkämöitä, mahonia pensas, pieni pilarituija, tiikerililjoja, syysleimuja, konnanyrttejä, ritarinkannuksia, verikurjenpolvia, kevätesikkoja, jättilaukkaa, tarha-alpia, mäkimeiramia, pikkuangervoja, saniaisia, akileijoja, jalokallioisia ja karviaismarjapensaita. Tuon taustalla olevan valkokukkaisen ja hopealehtisen kasvin nimeä en tiedä.

Karpaatit.jpg
Tässä se on hieman eri perspektiivistä katsottuna. Etummaisina karpaattien kellot.

Kivikkosivusta.jpg
Tässä tuo sama ryhmä toiselta laidalta katsottuna sekä äitienpäivälilja, joka loistaa punaisena pöydällä. Se onkin kukkinut kiitollisesti koko ajan ja vieläkin se tekee uusia kukkia ja jopa uusia kukkavanojakin.

Karpaattisin1.jpg
Sateenmärkä sininen karpaatti...

Karpaattivalk1.jpg
sekä valkoinen samanlainen

Kaunokaiset.jpg
Pienet ahkerasti kukkivat kaunokaiset. Nämä tuottavat iloa toukokuusta syyskuun puoleenväliin jos ei kovia yöpakkasia ole.

Jattilaukka1.jpg
Komea jättilaukka lähikuvassa

DSCN2789.jpg
Nämä Jalokallioiset ovat varsin ihastuttavia ja komeita kukkia sekä kasvavat hyvinkin rehevästi.

Ritarinkannustumma1.jpg
Ritarinkannuksen yksittäisiä kukkia.

Neilikka1.jpg
Yksittäinen pirteä pikku neilikka

Seuraavassa kirjoituksessa tutustutaan sitten takapihan kallioiden maailmaan sekä siellä olevaan luonnonkukkaniittyymme.