Tässä tuli vietettyä oikein mukava joulu mökin viihtyisässä lämmössä ja hiljaisuudessa. Lunta olisi saanut olla mutta oli kuitenkin pikku pakkanen ja siten ei ollut märkää. Tässä vähän jouluista kuvasatoa kun puutarha vielä uinuu talviuntaan - ikivihreitä lukuunottamatta.

IMG_1054.jpg
Jouluvaloin koristeltu kesämökki ja huurteinen mutta silti vielä vihreä ruohomatto

IMG_1282.jpg
Maksaruohojen viime kesäiset kukinnot

IMG_1281.jpg
Kivikon ikivihreä ryhmä. Pieni Pilarituija, Mahonia ja taustalla Syysasteri, joka ei ikinä kuki mutta kasvaa kuitenkin pensasmaisesti ja pysyy vihreänä latvoistaan lähes läpi talven.

IMG_1243.jpg
Lumimarjapensaiden marjoja

IMG_1206.jpg
Toki pikkulinnuillekin tehtiin joulu. Talitankoja vietiin runsaat määrät ja ripustettiin eri puihin ympäri tonttia. Tämä rasvahan on parasta mitä pakkasilla voi linnut syödä. Sillä ne pärjäävät pitkään ja kun lähinaapuri taas ruokkii heitä koko talven kilokaupalla siemeniä niin saavat sitten molempia sortteja pitimikseen talven yli. Välikön katoksen alle täytettiin koukussa roikkuva astia pähkinöillä oravia varten.

IMG_1262.jpg
Lyhdehän sopii hyvin myös joulun tunnelmaan, joten sellainenkin viriteltiin linnuille takapihalle.

IMG_0968.jpg
Kodikasta oli availla lahjojaan takkatulen lämmössä.

IMG_1308.jpg
Herkkuja oli niin paljon, että napa naukui monta päivää.

IMG_1033.jpg
Pikkuinen kuusi ei ole aito mutta aidompia ovat siinä roikkuvat itse kutomani kuusenkoristeet. Ensi vuodeksi kudon enkelin kuusen latvukseen kun tuo tähti on vähän liian iso pikku kuuselle. Toki siinä jo oksalla enkelikin roikkuu mutta se on taas liian pieni latvukseen.

IMG_0978.jpg
Tämän pöytäkoristeen olen myös itse kutonut ja viritellyt sitten matalan pahvilaatikon ympärille hopea punoksen kanssa niin, että pohja toimii lumisena maana ja kansi toimii taivaana.

IMG_1062.jpg
Piirongin päällä olevista esineistä tuo poro on myös itse kutomani.

IMG_1073.jpg
Tässä on äitini lahjapakettinsa kanssa ja takan reunalla olevan joulutaulun olen kerran tehnyt tietokoneella erilaisista muodoista kooten, kuten ympyröistä, kolmioista, neliskanteista jne. ja vähän vapaasti piirtäen loput sitten, jotta nallesta tuli nalle ja lumiukosta lumiukko sekä jänöjussista pitkäkorva. Kuu ja tähdet sitten löytyivätkin valmiina muotoina.

Että sellainen mukava joulu meillä oli. Koiratkin olivat tietenkin mukana mutta siitä löytyy sitten kuvia koirablogissani.

Hyvää Uutta Vuotta toivottelen kera kahden ihanan joulukukan

IMG_0631.jpg
Upea Gladiolus

IMG_0596.jpg
Viehkeä Orkidea